< Start || Du är här: Kontakt + Vilka är vi + Marianne

Marianne

En svensk indian med Korpen som totemdjur. Reser inåt och utåt i syfte att förstå och påverka. Vadå indian? undrar du kanske. Jodå, råkade en gång lyssna på en ”riktig” indians filosoferande på radio. Han sa att en indian är en person som tänker och strävar efter att leva i samklang med Moder Jord. Han sa att det finns gott om människor som är födda av indianmödrar, men vänder ryggen åt sitt ursprung, medan det finns ett växande antal människor födda av västerländska föräldrar som i själen är indianer! Alltså har jag gott samvete i att kalla mig svensk indian! Navaho, närmare bestämt.

Samtidigt är jag en lärare (numera fritidspedagog) som läst några år på universitetet (Humanekologi, Socialantropologi, U-landskunskap och Internationella relationer), vilket gett mig breda kunskaper inom områdena kultur-omvärlds-rättvisefrågor. En relativt självständig tänkare som privatforskat inom ämnet ”ekonomi utanför strömfåran”.

me_klipp.jpg

1989 kom jag i kontakt med Margrit Kennedy, professor i ekologisk stadsplanering i Tyskland. Hon hade skrivit en bok som hette ”Interst and Inflationfree Money” - den blev en väckarklocka på sin tid - för mig och hundratusentals andra jorden runt . Jag översatte den till svenska, och redan när jag jobbade på kapitel 2 började folk ringa och fråga efter föredrag om boken! Jag hamnade i en hektisk rörelse som höll på under flera år med internationella seminarier, studiecirklar, föredrag och diskussioner i ämnet. Vi var många som kom att i grunden ifrågasätta vårt nuvarande ekonomiska system och pengars tillblivelse. Boken heter "Ekonomi utan ränta och inflation" (Korpens förlag 1990).
Jag är också en hängiven längtare efter harmoniska lösningar för både indianer och västerlänningar och alla andra! Jag tror på det Goda i oss människor, men det behöver odlas och vi behöver en annan ekonomisk politik för att våra samarbetsgener ska uppmuntras.

Frågor kring identitet och kommunikation engagerar mig mycket! Som för många andra var starten för detta engagemang personliga svårigheter. För mig har det varit en spännande och stundtals jobbig, resa som började med egen terapi under några år på 1970-talet, då jag gick hos Leo Berlips och lärde mig sambandet mellan kroppen och känslorna. Vi ägnade oss åt Bioenergetics, drömtydning och psykodrama. Har sedan gått olika Osho-kurser, längre och kortare. Vägen är att komma djupare i kontakt med den jag egentligen är...en del av helheten. Kundaliniyoga, Astrologi, Enneagram, Voice dialogue, Reiki-healing och Imago-metoden har varit och är hjälpare på vägen.

Som mycket ung, 16 år, förälskade jag mig i Tore. Fyra år senare föddes vår första dotter Gabriella och ytterligare fyra år senare vår andra dotter Maja. Tyvärr höll inte äktenskapet, av olika skäl...men namnet har jag kvar och även en återupprättad god kontakt med Tore och hans nuvarande fru och son.

1984 träffade jag Dagfinn och tillsammans har vi lyckats skapa ett liv där vi delar engagemanget för omvärlden men också för vår familj. Vi är mormor och bonusmorfar, respektive morfar och bonusmormor och njuter intesivt av närvaron med dessa 5 små fantastiska personer! Nåja, de växer...den äldste är redan 13 år...men inte mindre fantastisk för det!

Vi är också ekobybor i Ubbhult, Rydebacke by, där vi tränar oss i odling och samverkan med de övriga byborna. Vi njuter av en härlig natur vid den vackra Öresjön (den lilla, som heter stora). Det viktigaste i Dagfinns och mitt gemensamma liv är den inre utvecklingen och ansvaret inför skapelsen.

Åren 1998 - 2002 var jag styrelseledamot i JAK medlemsbanks riksstyrelse (JAK står för Jord, Arbete och Kapital. Mb. = medlemsbank) JAK är Sveriges enda räntefria och medlemsägda bank med ca. 30.000 medlemmar.

Är åter styrelseledamot i Amazonasföreningen. Föreningen har funnits i över 30 år och samverkar med ett regnskogsfolk i Peru. Genom föreningen har jag personlig kontakt med en ursprungsbefolkning...och deras problem med vår västerländska ekonomi.

 


Uppdat.. 2012-02-06||  Länka gärna till oss på www.RainbowEdu.se || meddela oss @RainbowEdu.se till: info
"In all our deliberations we must consider the impact of our decisions on the next seven generations" - from the Great Law of the Iroquois Constitution